L'empresa gironina amb més volum de facturació, GM Food Ibérica, continua la seva expansió i ha obert aquest 2019 sis franquícies a la província de Girona, la qual cosa ha suposat la contractació de 31 persones. Concretament ha obert centres a les poblacions de Salt, Tossa de Mar, Figueres, l'Armentera, Girona i Lloret de Mar.

Amb seu a Vilamalla, l'empresa líder en el sector de la distribució alimentària a Espanya ha creat aquest 2019 un centenar de llocs de feina a tot Catalunya, amb l'obertura de 37 nous supermercats. L'empresa va obrir els centres franquiciats a totes les províncies catalanes, amb una ampliació de la superfície de venda d'uns 6.500 metres quadrats.

GMFood, que compta amb les marques SUMA, Pròxim i SPAR, té més de 1.200 treballadors propis a Catalunya. Dels 37 supermercats nous, 6 són SUMA (4 a Barcelona i 2 a Girona), 26 Proxim (21 a Barcelona, 2 a Tarragona i Girona, i 1 a Lleida), i 5 SPAR (3 a Barcelona i 2 a Girona).

Ampliació de 103 establiments

A Espanya, GM Food ha ampliat en 103 els establiments franquiciats i ha generat la creació de 302 llocs de treball i un augment de 198.384 metres quadrats de superfície de vendes a nivell nacional. De les 103 obertures, 44 corresponen a la marca SUMA, 54 Proxim i els 5 restants són Spar.

L'empresa de distribució alimentària té una plantilla de 2.500 empleats a Espanya. GM Food Ibérica, anteriorment denominada Grup Miquel Alimentació, es va incorporar a la multinacional xinesa Bright Food fa quatre anys i compta amb diverses línies de negoci, la més destacada de les quals és la cadena de cash&carry Gros Mercat.

La companyia té una facturació de 1.121 milions d'euros. Un dels punts forts de la companyia és l'aposta pel supermercat de proximitat, sota la marca SUMA i Proxim, que ofereix al client una botiga especialitzada amb un assortiment bàsic de productes que cobreix les necessitats del dia a dia del consumidor. Actualment GM Food té 6 seus repartides per tot Espanya.