Calidad Pascual, un dels grans grups agroalimentaris d'Espanya, va facturar tres milions d'euros des de la seva planta de distribució situada a la Central Integrada de Mercaderies (CIM) de la Selva. Així ho va informar la companyia, que des del 2013 està establerta a Girona i des del 2016 compta amb un centre de distribució de Qualianza (empresa controlada per Calidad Pascual) al polígon situat entre Vilobí d'Onyar i Riudellots de la Selva.

L'empresa també va explicar que actualment compta amb una cartera de 1.000 clients a la província, i que la xifra de tres milions d'euros (corresponent a l'exercici de 2018) inclou alimentació, distribució a hotels, restaurants i cafès, i vending. Tanmateix, segons la companyia la xifra real «augmenta si comptabilitzem la distribució moderna de Girona (supermercats, hipermercats i grans superfícies), però aquesta part està comptabilitzada dins de la delegació de Barcelona, que factura uns 48 milions d'euros anuals».

Distribució al territori

En aquest sentit, la companyia va anunciar aquesta setmana que va registrar una facturació de 104 milions d'euros a Catalunya, regió que va veure néixer la seva primera delegació comercial a Barcelona fa ja més de 30 anys, concretament el 1981. Durant els anys 2012 i 2013 amb la obertura de dues noves delegacions comercials ubicades a Tarragona i Girona respectivament.

A la província el grup, a través de Qualianza, va instal·lar-se el 2016 al CIM la Selva amb un nou centre logístic de 1.000 metres quadrats. Va llogar les instal·lacions a l'empresa Tutmes per un període de cinc anys.

La companyia va recordar el seu compromís amb Catalunya, subratllant la posada en marxa el 2004 de la planta d'envasat de llet i productes lactis a Gurb, amb una superfície total de 48.000 metres quadrats, capacitat de processament de més de 200 milions de litres anuals . Una fàbrica que actualment ja representa al voltant del 20% de l'volum de llet que la companyia recull a Catalunya, el que suma a la regió un total de 120 milions de litres. D'aquesta manera, Calidad Pascual col·labora amb 53 ramaderies repartides per Catalunya.