El primer tinent d'alcalde d'Economia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat avui que "no es contempla cap altra possibilitat que la celebració del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil", després d'anunciar-se avui que una altra multinacional, Sony, no anirà a l'MWC pel coronavirus.

En declaracions als periodistes després de participar en un acte al costat del rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Francesc Torres, Collboni ha explicat que l'ajuntament està en permanent contacte amb els organitzadors de l'MWC, amb el Ministeri de Sanitat i el Departament de Salut de la Generalitat "perquè el Congrés es dugui a terme amb normalitat".

El primer tinent d'alcalde ha destacat que en el Congrés Mundial de Mòbils participen 2.800 empreses i que les que han decidit no anar-hi -Sony, LG, Ericsson i Amazon-, "tot i que importants", són poques i espera que "tornin en la propera edició ".

La no participació en el congrés "és una decisió que han pres les pròpies empreses" i en què "no interferirem", ha assegurat Collboni, que ha afegit que l'empresa organitzadora del congrés, GSMA, "té el suport de l'Ajuntament de Barcelona, del Govern de la Generalitat i del Govern d'Espanya perquè el congrés es pugui garantir des de tots els punts de vista de seguretat".

El primer tinent d'alcalde de Barcelona ha assegurat que la ciutat "està preparada" per acollir el congrés de telefonia i "oferir la màxima seguretat pública, sanitària i de seguretat" i que l'esdeveniment "se celebri amb la màxima normalitat".

D'aquesta manera, Jaume Collboni ha volgut transmetre un missatge de "calma i tranquil·litat" als assistents, congressistes i empreses i ha afirmat que "per garantir la seguretat en matèria sanitària, com a administració seguirem -ha dit- les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut, del Ministeri de Sanitat i de la Conselleria de Salut".

Sobre una possible cancel·lació o canvi de dates en cas que hi hagi més baixes, ha insistit que "el Mobile avança segons les dates i previsions inicials".