El coronavirus frena les fàbriques xineses i afectarà les cadenes de subministrament de tot el món

La majoria d'indústries té problemes de falta de personal

Bloomberg

La falta de treballadors a causa del coronavirus afectarà la producció de moltes empreses xines i les cadenes de subministrament mundials, segons la Cambra de Comerç dels Estats Units a Xangai. Si bé al voltant del 90% dels 109 fabricants nord-americans al delta del riu Yangtzé -on es concentra la majoria de la indústria del país- esperen reprendre la producció aquesta setmana, el 78% d'ells asseguren que no tenen prou personal per operar a plena capacitat, segons una enquesta d'AmCham. Les principals raons per la manca de personal van ser les restriccions de viatge per als treballadors que tornen de vacances i el requisit de sotmetre'ls a quarantena durant dues setmanes un cop tornen.

"La majoria de les fàbriques tenen una greu escassetat de treballadors, fins i tot després que se'ls permeti obrir", va dir el president de la Cambra, Ker Gibbs, en un correu electrònic. "Això tindrà un impacte sever en les cadenes de subministrament mundials que tot just comença a reflectir-se".

Gairebé el 60% de les empreses esperen que la demanda sigui menor del que és habitual en els mesos vinents, gairebé la meitat va dir que la seva cadena de subministrament global ja havia patit l'impacte del tancament de negocis, i aproximadament una tercera part considera traslladar les operacions a un altre país si això continua, segons l'enquesta.