El grup francès d'infraestructures i transport Alstom ha signat un acord d'entesa amb Bombardier i Caisse d'Depot et placement du Québec (CDPQ) per comprar la divisió de trens de Bombardier per un cost entre 5.800 i 6.200 milions d'euros, segons va anunciar l'empresa ahir en un comunicat.

D'aquesta manera Alstom culmina l'adquisició la negociació de la qual havia admès a primera hora d'ahir, després que la premsa avancés les converses entre les dues companyies, i es converteix en el segon grup ferroviari més gran del món, darrere del grup xinès CRRC.

«Oportunitat única»

«L'adquisició de Bombardier Transportation és una oportunitat única que ve en el moment ideal per a Alstom, després d'haver enfortit de forma significativa el seu perfil operatiu i financer en els últims quatre anys per accelerar el seu full de ruta estratègica», va explicar la firma.

Després de la transacció, Alstom incrementarà la seva cartera de comandes pendents fins a un valor de 75.000 milions d'euros, mentre que la seva facturació s'elevarà fins 15.500 milions d'euros. L'import pel qual s'ha negociat la compra es pagarà en efectiu i noves accions d'Alstom, encara que els detalls encara no han finalitzat. CDPQ ha decidit que reinvertirà en Alstom els 2.000 milions que obtingui de la transacció, als quals afegirà 700 milions d'euros addicionals. Això convertirà a l'organisme en el major accionista d'Alstom, amb un 18% del seu capital social. A canvi, Alstom s'ha compromès a incrementar la seva presència a la regió del Quebec (Canadà). Un cop finalitzada la transacció, Mont-real serà la seu d'Alstom a Amèrica