L'empresa embotelladora Font Subirà, amb domicili social a Sant Hilari Sacalm i les instal·lacions al terme municipal d'Osor, va demanar recentment al Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat iniciar els tràmits per declarar «mineral natural» l'aigua d'una captació anomenada Les Guilleries. Segons un document publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la conselleria, a través de la direcció general d'Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera, ha iniciat un expedient per declarar mineral aigua d'aquest pou situat a Osor. Aquest és el pas que estableix la llei per regular l'explotació i el comerç d'aigües minerals naturals i aigües de manantial envasades per al consum humà.

La conselleria d'Empresa va iniciar els tràmits a principis de febrer a petició de Comercialització i Elaboració d'Aigües Minerals S.L., nom de la societat de Font Subirà. La companyia té les seves instal·lacions a mig camí d'Osor i Sant Hilari Sacalm, concretament al paratge Santa Creu d'Horta, en una zona allunyada del poble. Fonts de l'empresa van declinar fer declaracions al respecte. Per la seva banda, l'alcalde d'Osor, Joan Pla, va explicar que fa un temps Font Subirà es va plantejar ampliar la seva planta amb l'adquisició d'uns terrenys a la part baixa de la localitat, però que finalment van fer-se enrere.

Font Subirà i Eden Springs

L'activitat empresarial de Font Subirà se centra principalment en en el subministrament d'aigua per a empreses. En aquest sentit, treballa amb diferents marques com ara Font Vella. A la pàgina web de la multinacional israeliana Eden Springs, el manantial de Font del Subirà figura com un dels set de la península ibèrica que subministra aigua per a aquesta empresa, la mateixa que a partir d'ara gestionarà la planta embotelladora d'Aiguaneu d'Espinelves.