Unó de Pagesos fa una crida als estudiants i persones que estiguin sense feina a conseqüència de la crisi pel coronavirus perquè puguin treballar a la propera campanya agrària. L'objectiu és cobrir les necessitats de la pagesia i el sector en el seu conjunt reduïnt els desplaçaments i respectant les mesures sanitàries dictades per controlar l'expansió del Covid-19.

El sindicat ha traslladat al departament d'Agricultura que faci arribar la petició als estudiants de les escoles agràries que en aquests moments es troben sense activitat lectiva presencial, i que també la traslladi als centres de secundària, de formació professional i universitats de les zones rurals amb més demanda de mà d'obra.

Els estudiants podran fer arribar les seves peticions a l'adreça campanyaagraria2020@uniopagesos.cat.

D'altra banda, Unió de Pagesos ha contactat amb el Servei d'Ocupació de Catalunya perquè les persones properes als territoris amb més demanda de mà d'obra i que hagin vist afectada temporalment la seva situació laboral puguin també adreçar-se al mateix correu la seva petició per treballar en la campanya agrària.

Unió de Pagesos considera que cal traslladar la necessitat d'evidenciar la importància de que la pagesia i el sector puguin desenvolupar la seva activitat per garantir l'abastiment alimentari a la societat, per això també és necessària en aquests moments la solidaritat de la societat amb la pagesia que produeix aquests aliments.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus