L'Ibex 35 ha iniciat la sessió d'aquest divendres amb una caiguda de l'0,2%, el que ha portat al selectiu a situar en els 6.561,70 punts a les 9.01 hores, a l'espera de l'informe d'ocupació dels Estats Units i a una jornada en la qual el petroli frena la seva remuntada després d'arribar a pujar ahir més d'un 30%.

En concret, el preu del cru es va disparar després que el president dels Estats Units, Donald Trump, expressés la seva confiança que l'Aràbia Saudita i Rússia retallaran la producció en 10 milions de barrils, que podrien arribar fins a 15 milions.

Després d'aquest repunt, el preu de l'barril de qualitat Brent, de referència a Europa, iniciava la jornada d'aquest divendres a la baixa fins a situar-se en els 30 dòlars, mentre que el West Texas Intermediate (WTI), referència per als Estats Units, cotitzava a voltant dels 24 dòlars.

A més, els inversors estaran atents a la publicació de l'informe d'ocupació als Estats Units un dia després de conèixer-se que el coronavirus

D'aquesta manera, l'Ibex 35 iniciava la jornada en vermell i defensava la cota psicològica dels 6.500 punts, en un context marcat per la incertesa i el nerviosisme per la propagació del coronavirus.

En els primers compassos de la sessió d'aquest divendres, les majors caigudes es les anotaven Santander (-2,23%), Amadeus (-2,14%), Sabadell (-1,85%), Repsol (-1,82 %) i Caixabank (-1%), mentre que en el costat contrari se situaven Ence (+ 2,96%), Mediaset (+ 2,51%), IAG (+ 1,69%) i Inditex (+ 1, 29%).

En aquest context, les borses europees han obert la jornada amb caigudes al voltant de el de l'0,6% per a Frankfurt, París i Londres, després que el Dow Jones tanqués amb una pujada de l'2,24%, mentre que l'índex Nikkei conclogués la jornada pla i la Borsa de Xangai es deixés un 0,60%.

Per la seva banda, la prima de risc espanyola se situava en 112 punts bàsics, amb l'interès exigit a el bo a deu anys en el 0,69%, mentre que la cotització de l'euro enfront de el dòlar es col·locava en 1,0813 'bitllets verds '