El deteriorament de l'activitat del sector privat de la zona euro s'ha moderat considerablement al juny davant l'aixecament de les restriccions imposades per frenar la propagació de la pandèmia de Covid-19, segons reflecteix l'índex de gestors de compres (PMI compost), que s'ha situat al juny en 47,5 punts des dels 31,9 de maig, la seva millor lectura en quatre mesos. En concret, la dada corresponent a el sector serveis ha millorat al juny fins als 47,3 punts des dels 30,5 de maig, el seu millor resultat en quatre mesos, mentre que l'índex manufacturer s'ha situat en 46,9 punts des dels 39 , 4 de el mes anterior.

«L'activitat empresarial i la demanda segueixen caient, però ja no s'estan desplomant», va destacar l'economista en cap d'IHS Markit, Chris Williamson, que continua anticipant, tot i això, una caiguda de l'PIB sense precedents en el segon trimestre.

En aquest sentit, l'expert economista va assenyalar que el mercat laboral continua sent una àrea important de preocupació, especialment debidoa la possibilitat que la demanda no aconsegueixi recuperar-se en els propers mesos.

«Per tant seguim calculant que el PIB caurà en més del 8% el 2020 i, encara que la recuperació bé pugui començar en el tercer trimestre (...), probablement el PIB de la zona euro trigarà fins a tres anys a recuperar el seu nivell anterior a la pandèmia», va advertir l'especialista d'IHS Markit.