L'economia asiàtica s'encamina a ser l'única important del món a registrar un creixement aquest any. El producte interior brut va créixer un 4,9% el tercer trimestre respecte a l'any anterior, tot i que la previsió dels economistes era d'una expansió del 5,5%. Tant les vendes al detall com la producció industrial van prendre impuls al setembre, tranquil·litzant els mercats que veuen que la recuperació ja està en marxa.

Les xifres mostren que una contenció primerenca i enèrgica de la covid-19 a la Xina ha preparat l'economia per a un repunt més ràpid que altres. Això és positiu per a una economia mundial que encara està sortint de la seva pitjor crisi des de la Gran Depressió, un repunt complicat pel ressorgiment del virus a Europa i als Estats Units. «És un missatge encoratjador i esperançador per a la resta de món», va dir ahir Rob Subbaraman, cap global d'anàlisi de Nomura Holdings Inc a Singapur.

Les vendes al detall van créixer un 3,3% al setembre respecte a l'any anterior, la producció industrial va augmentar un 6,9% i el creixement de la inversió es va accelerar al 0,8% en els nou mesos fins al final del trimestre. El fort creixement de les importacions en el tercer trimestre pot haver afectat la xifra del PIB, encara que en general es considera un senyal alcista de la demanda. La producció ha augmentat un 0,7% des de principis d'any, la qual cosa significa que la segona major economia del món ha recuperat tot el terreny que va perdre en els primers mesos de l'any.

La recuperació sobretot ha estat apuntalada per la contenció de virus, que ha permès a les fàbriques la reobertura ràpida i capitalitzar la febre mundial d'equips mèdics i tecnologia de treball des de casa.