El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, va sostenir ahir que «és un miracle mantenir la PAC anterior i tenir 214 milions més2 després d'indicar que el pressupost de la política agrícola comunitària per al període 2021-2027 serà de 47.724 milions d'euros.

Planas va parlar d'«una evolució raonable en períodes de transició» per argumentar que es tracta d'«una reforma, no d'una revolució» de la PAC en vigor.

En una conferència amb un col·loqui posterior organitzat per Abc de Sevilla, on va ser presentat pel president d'Asaja Sevilla, Ricardo Serra, el ministre d'Agricultura va apuntar que «amb les dades pressupostàries a la mà, parlar de disminució em sembla xocant».

Després d'apel·lar a que ha mantingut per negociar la PAC «la mateixa metodologia que Arias Cañete», Planes va afirmar que «si el resultat final és un canvi radical de la situació annterior serà un fracàs i no és la reforma que estic donant suport».

Pressupost desglossat

El ministre d'Agricultura va desglossar un pressupost per a Espanya de la PAC de 47.724.000 d'euros per al període 2021-2027, tot i que l'entrada en vigor de la nova PAC serà l'1 de gener de 2023, dels quals 39.194.000 es corresponen a l' primer pilar i 8.500 milions d'el segon pilar.