L'AENTEG (Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona), patronal del sector tecnològic de les comarques gironines, va delebrar ahir la cerimònia de lliurament de la XIV edició dels Premis E-TECH. A diferència d'anys anteriors, en què l'acte era obert al públic, la cerimònia es va fer per via telemàtica i va ser retransmesa per YouTube per les restriccions de la COVID-19. Precisament, el premi al Referent E-TECH va anar per a tot el col·lectiu de les TIC per la seva tasca per aturar la pandèmia, un guardó que van recollir el cap de Cardiologia de l'hospital Trueta, Ramon Brugada, i l'enginyer d'R+D a Insylo Technologies i impulsor del Tecnoateneu de Vilablareix i del grup Base42, Esteve Farrés. De fet, la gala va anar precedida per la conversa que van mantenir ells dos, moderada pel director de l'AENTEG, Guillem Alsina. Els guardons van ser els següents:

Associació Gironina d'Empresàries i Cap Empresa Sense Web: premi a l'aplicació de tecnologia a l'empresa

L'AGE i CapEmpresaSenseWeb per Gironazon van ser les guardonades per un marketplace perquè les associades de l'Associació d'Empresàries Gironines puguin disposar d'un espai en línia per crear la seva botiga virtual i exhibir-hi i vendre-hi els seus productes. Els finalistes van ser Marketplace VSponsor i Reactiva't, de Prat Sàbat Advocats i Grup Simon.

Ajuntament de Palafrugell: premi a la millor iniciativa

en l'administració local

El consistori va rebre el guardó per l'app Palafrugell al mòbil amb la qual els banyistes poden conèixer l'aforament de les platges del municipi en temps real, la qual cosa facilita esponjar-ne l'ocupació. El servei de paqueteria intel·ligent Smart Points, de l'Ajuntament de Girona i el Servei SMObilitza't, de l'Ajuntament de Girona (Servei Municipal d'Ocupació) van quedar finalistes.

Megatró: premi a la recerca

i la innovació tecnològica

Megatró va guanyar pel projecte Hash4life, que usa la tecnologia Blockchain per permetre la transferència segura de documentació a través d'internet, així com l'aplicació de funcionalitats de valor afegit sobre aquesta documentació, com són la certificació de recepció dels documents, la seva signatura digital, i la verificació de la identitat tant de l'emissor com del receptor. Els finalistes van ser Memima Baby, de l'Albert Munné i DCU Tecnològic.

Chatforce.tech: premi del públic al millor projecte, producte o servei tecnològic

Chatforce.tech és una aplicació de comunicació interna per a les empreses, fàcil d'usar i que segueix l'estàndard imposat per WhatsApp, fet que facilita als treballadors treure'n tot el suc. Marketplace VSponsor i Enginy-era van quedar finalistes.

Prat Sàbat advocats: premi a la millor acció gironina a la xarxa

El bufet Prat Sàbat Advocats va rebre el premi pel consultori en línia sobre afers jurídics que manté amb el Diari de Girona. Gestionat íntegrament en línia, aquest consultori especialitzat en temes jurídics que Prat Sàbat realitza conjuntament amb aquest rotatiu ha permès tant resoldre dubtes com que el bufet d'advocats guanyi clients. Els finalistes van ser Gironazon i La Esencia de Vivir, de Femi Montero

Lacompra: premi a la millor gestió en llengua i comunicació en les TIC

Lacompra és un marketplace de comerços i productors de proximitat, pensat per poder comprar des del telèfon mòbil, i amb entrega a domicili o bé recollida a l'establiment. Empra la geolocalització per destacar el comerç de proximitat. Els finalistes foren Enginy-era i Gironazon.

Enginy-era: premi a la millor iniciativa de màrqueting digital gironina

Amb unes xarxes socials molt treballades, aquesta iniciativa social que té l'objectiu de fer arribar les disciplines STEM a tots els infants, tot trencant amb els estereotips de gènere o qualsevol altra discriminació, ha aconseguit un alt nombre d'impactes. Els finalistes vanser Gironazon i Lacompra

Infoself: premi a trajectòria

a l'empresa TIC

Amb 25 anys d'història, aquesta empresa ha esdevingut un referent del sector tecnològic a les comarques gironines, passant de ser una empresa especialitzada en la distribució i venda de maquinària a centrar-se en serveis informàtics de valor afegit i ciberseguretat per a empreses.

Bold Valuable Tech: premi

a l'empresa tecnològica emergent

El disseny i subministrament de components per al sector de l'automoció, l'aeronàutica i els esports de motor és l'especialitat d'aquesta empresa, especialment les bateries i les estructures lleugeres per a vehicles. Memima Baby i Kunfabo van ser finalistes.

Col·lectiu de les TIC per la seva tasca en el combat contra la COVID: premi al Referent E-TECH

Concedit a tot el col·lectiu de les TIC per la seva tasca en el combat contra la COVID-19. En nom d'aquest, van recollir el guardó Ramon Brugada i Esteve Farrés.