El primer dia de l'any per als mercats es va iniciar amb ascensos, inclòs el de Londres, que a més va estrenar el Brexit. La borsa espanyola va acabar la primera sessió de l'any amb una pujada del 0,32% i a punt de superar els 8.100 punts gràcies a la pujada de part dels grans valors i malgrat la caiguda de Wall Street i el retrocés de companyies turístiques i amb interessos al Regne Unit.

L'índex de referència del parquet nacional, l'Ibex-35, va tancar en 8.099,2 punts, una mica per sota de l'obertura, en què va arribar a superar un ascens de l'1,5%. Finalment, però, va estar a punt de registrar pèrdues per la recollida de beneficis a Wall Street després de començar amb guanys i marcar màxims històrics en conèixer-se la millora del sector manufacturer nord-americà el mes passat. Els principals mercats europeus van tancar la sessió amb guanys, tot i que va destacar el de Londres, amb un ascens de l'1,72%.

Entre els valors que van impedir majors pujades al tancament va destacar IAG, amb un descens superior al 7%. Els inversors es van posar nerviosos amb la tornada al confinament estricte a Escòcia i davant la previsió que el Regne Unit estableixi noves restriccions davant l'evolució de la pandèmia. Ni tan sols la millora de recomanació per part de Citi, que ara aconsella «comprar» el valor, va aconseguir canviar els ànims.