20 de gener de 2021
20.01.2021
Diari de Girona

Roca absorbeix el 75% de la valenciana Royo per crear el líder mundial en mobles de bany

Els dos grups tenen una xifra de negocis conjunta superior als 173 milions d'euros

20.01.2021 | 12:23
Roca absorbeix el 75% de la valenciana Royo per crear el líder mundial en mobles de bany

El grup Roca ha absorbit el 75% de Royo Group, empresa valenciana del sector de mobles de bany, segons han confirmat les dues companyies en un comunicat. Amb l'operació, pretenen crear el líder mundial en mobles de bany, amb una xifra de negocis conjunta superior als 173 milions d'euros. Roca ha comprat el 62% de Royo al fons nord-americà HIG Capital, mentre que la família Royo mantindrà un 25% de les participacions. La producció conjunta de Roca i Royo és d'uns dos milions d'unitats a l'any, amb nou centres a Espanya, Portugal, Polònia, la República Txeca, Rússia, Xina i el Brasil. Amb l'operació, Roca augmenta la seva quota de mercat en una activitat complementària a la porcellana sanitària.

D'acord amb l'estratègia de Roca, Royo es convertirà en el 'hub' de desenvolupament del segment de mobles del grup, i seguirà desenvolupant les seves pròpies marques.

"Amb aquesta aliança reforcem la categoria de mobles de bany, tan important en el nostre sector, amb el líder europeu amb el que compartim visió empresarial i amb el que hem col·laborat estretament en els últims 10 anys", ha dit Albert Magrans, CEO de Roca Group.

Per la seva banda, el CEO de Royo Group, Raúl Royo, ha dit que l'operació suposa una "gran aliança estratègica" i permetrà construir "una empresa encara més líder i innovadora, acumulant junts gairebé 150 anys d'història en el sector del bany entre les dues famílies".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook