15 de febrer de 2021
15.02.2021
Diari de Girona

L'Eurogrup aborda la situació econòmica i la insolvència de les empreses

L'executiu preveu que amb les mesures vigents per frenar el virus l'economia no es reprendrà fins l'estiu

14.02.2021 | 23:31
L'Eurogrup aborda la situació econòmica i la insolvència de les empreses

Els ministres d'Economia i Finances de l'eurozona (l'Eurogrup) tracten avui dilluns en una videoconferència la situació de l'economia a partir de les previsions que la Comissió Europea (CE) va presentar aquesta setmana, així com els riscos d'insolvència per la pandèmia en el sector corporatiu.

L'Executiu comunitari va rebaixar el dijous la seva previsió de creixement del producte interior brut (PIB) el 2021 tant a l'eurozona, fins al 3,8%, com en el conjunt de la Unió Europea (UE), a l'3,7%, pel que fa a la tardor passada, mentre que pel 2022 la va millorar fins al 3,8% i el 3,9%, respectivament.

La Comissió va explicar que amb les mesures de contenció imposades per frenar la segona onada de la pandèmia encara en vigor, s'espera que l'economia europea es contregui en el primer trimestre del 2021 i que el creixement es reprengui a la primavera i agafi impuls en el estiu.

Fonts europees van considerar que hi ha «raons per ser cautament optimista», però van admetre que el «gran element» que defineix les perspectives econòmiques és el ritme de vacunació, i van reconèixer que si apareixen variants de virus resistents a les injeccions «tot canviarà».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook