09 de març de 2021
09.03.2021
Diari de Girona

Un atac informàtic bloqueja tots els serveis del SEPE

Els treballadors asseguren que el ciberatac ha obligat a suspendre l'atenció presencial i a ajornar cites

09.03.2021 | 13:44
Un home mirant la pàgina web del Servei Estatal Públic d'Ocupació (SEPE), en una imatge d'arxiu

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) ha patit aquest dimarts un atac informàtic general que ha bloquejat l'accés a la pàgina web i a la seu electrònica, segons ha confirmat el Ministeri de Treball i Economia Social que "lamenta les molèsties causades" als usuaris. L'atac ha obligat a suspendre l'atenció presencial a les oficines perquè els treballadors han hagut d'apagar tots els equips, segons expliquen diverses fonts sindicals a l'ACN. Els empleats del SEPE de Barcelona han sigut enviats a casa al migdia i esperen notícies per tornar a les seus. A les oficines centrals de la capital catalana, s'ha dit als usuaris que la seva cita s'ajornaria fins aquest dijous davant la perspectiva que el problema pugui allargar-se més d'un dia.

Les mateixes fonts indiquen que a les 06.30 hores d'aquest matí els informàtics han alertat que havien detectat un problema. Al cap de tres hores, han reclamat a tota la plantilla que apagués els equips per evitar que es propagués.

El Ministeri de Treball assegura que desconeix la procedència d'aquest ciberatac. "Un equip de tècnics i experts treballen ja per poder tornar a l'activitat normal com més aviat millor", indica un portaveu de l'equip que dirigeix Yolanda Díaz. Segons el Ministeri de Treball, a través de la línia d'atenció del 060 s'habilitarà la possibilitat de rebre informació sobre aquest ciberatac.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook