Segueix-nos a les xarxes socials:

Sánchez anuncia 4.300 milions dels fons de la UE per al cotxe elèctric

El president del Govern estima que el sector afegirà 19.000 milions d’euros més d’inversió fins al 2023 per engegar aquest projecte

Sánchez anuncia 4.300 milions dels fons de la UE per al cotxe elèctricEuropa Press

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va anunciar que destinarà 4.300 milions d’euros dels fons europeus per impulsar el vehicle elèctric i connectat, el primer Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) ideats per l’executiu que serà aprovat avui en Consell de Ministres.

L’objectiu del pla és crear un ecosistema de desenvolupament del vehicle elèctric i connectat que afecti tota la cadena de valor, des de l’extracció de matèries primeres com el liti, fins a la fabricació de models i equips originals, investigació i desenvolupament, producció bateries i la infraestructura de recàrrega, a través d’una aliança liderada per Iberdrola, Seat i Telefónica.

En un acte al Palau de la Moncloa, en companyia de la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i de la ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, així com de representants del sector, Sánchez va avançar que el pressupost dels fons europeus destinat a aquest projecte serà de 4.300 milions d’euros, als quals cal afegir uns 19.000 milions d’inversió privada. «Xifres gegants perquè el repte ho mereix. La suma dels suports públics i privats ascendirà a 24.000 milions d’euros per a un dels principals projectes de transformació industrial que situarà el nostre país, si l’encertem i ho fem bé, en la primera línia mundial», va assegurar Sánchez.

Dos grans eixos

A falta de conèixer el detall del pla, el president del Govern va revelar que es divideix en dos grans eixos. D’una banda, l’impuls a projectes transformadors de la cadena de valor com la investigació, el desenvolupament i la fabricació d’equips, l’acoblament, les bateries, les piles d’hidrogen i altres components essencials per a la fabricació d’aquests vehicles. De l’altra, mesures «facilitadores» que puguin coadjuvar la creació d’una nova modalitat com el desenvolupament del vehicle elèctric amb mesures de caràcter normatiu o que incentivin el desplegament de punts de recàrrega, l’economia circular i la digitalització.

Amb aquesta inversió, Sánchez preveu aconseguir una aportació del sector al creixement i capacitat de generació de riquesa anual que ascendeixi al 15% del PIB per al 2030, així com impulsar l’ocupació. Segons va assegurar el president del Govern, hi ha 2 milions de llocs de treball lligats a l’automoció.

Prem per veure més contingut per a tu