Les matriculacions de turismes a Girona van caure fins a un 41,21%, fins a les 970 unitats, al juliol en comparació amb el mateix mes de l'any passat, segons va informar aquest dilluns la patronal Faconauto. Pel que fa a nivell català, van caure un 36%, fins a les 10.839 unitats, concentrant el 12,9% de la quota de mercat espanyol. Al conjunt de l'Estat, les matriculacions de turismes i tot terrenys van retrocedir un 29% al juliol, fins a les 83.900 unitats. Segons les patronals del sector Anfac, Faconauto i Ganvam, tot i la reducció de l'impost de matriculació fins a final dany, les entregues s'han desplomat amb descensos de doble dígit influït degut també al rebrot de contagis de la covid i la crisi dels microxips, entre d'altres.

Altres causes que apunten les tres patronals del sector són la manca d'estoc dels vehicles, la incertesa econòmica i la confusió que produeixen als clients «les propostes maximalistes de la Comissió Europea» que afecten, en particular, al canal de particulars, segons va apuntar la directora de comunicació d'Afac, Noemí Navas.

Anfac va recordar que precisament el juliol de l'any passat va ser «especialment bo», ja que era el primer d'obertura total després del confinament estricte de la pandèmia i que es va veure beneficiat de tota la demanda que havia quedat pendent en els mesos de confinament.

Pel que fa al període acumulat des del gener, a Girona la venda de turismes ha disminuït un 0,57%, fins a les 6.055 unitats.

Amb relació als canals de matriculacions, a Girona cap via va registrar un incement al juliol. En destaca el de lloguer, que va disminuir un 96,43% respecte del mateix mes del 2020. Per la seva part, la caiguda en el canal de particulars va ser d’un 36,04% fins a les 692 unitats, tot i la reducció aprovada aquest mes de l'impost de matriculació.

Pel que fa als electrificats, van créixer un 42,86% a Girona al juliol, fins als 70 vehicles, i l'acumulat dels primers set mesos de l'any ja arriba als 452 cotxes (+137%).

Els vehicles híbrids també van notar un aumgent en el volum de vendes, amb 269 vehicles entregats al juliol (+28,10%). Entre gener i juliol, els híbrids venuts a Girona ja representen 1.635 matriculacions (+96,28%).

En canvi, els vehicles propulsats amb gas sí que han caigut un 13,33% al juliol, fins a les 17 unitats. El global dels primers set mesos de l’any, però, tanca amb creixement del 151,16% fins als 108 vehicles.