Fer arribar el missatge de manera clara i directe i fins i tot de manera impactant. Comunicar i difondre la necessitat d’assegurar tot allò que estimem i valorem. I, a més, fer-ho amb la garantia d’un bon mediador. Això és el que ha fet el Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Girona des de fa 40 anys. Aquestes quatre dècades queden recollides ara en una exposició que s’inaugurarà durant aquesta Setmana Mundial.

Concretament, es podrà contemplar una mostra dels 40 anys de campanyes a l’exposició que el pròxim 21 d’octubre, a les 12 del migdia, s’inaugurarà al Claustre de Sant Domènec de la Universitat de Girona. Els cartells recullen les campanyes des de 1981 fins a 2021. La majoria dels missatges de les campanyes són plenament vigents tot i el pas dels anys.

Tot va començar el 1981 amb una campanya en què els mediadors es presentaven a la societat amb la frase «Jo soc un mediador...d’assegurances col·legiat». Les imatges de la campanya no van deixar indiferent a ningú, ja que, per exemple, apareixia el mític Titanic amb la frase: «El Titanic va ser assegurat» o les cames de l’actriu Marlène Dietrich o la pistola del bandoler de les Guilleries, en Serrallonga.

Un dels missatges reincidents amb les campanyes és que es vol transmetre la imatge que el mediador és un professional d’absoluta confiança. Per exemple, el 1991-1992 es va triar la imatge de dos nens jugant amb el títol «Professionals de confiança» mentre que el 1995 el lema escollit va ser «Estic en mans d’un col·legiat. Estic segur». Tot plegat per reforçar el símbol de la confiança quan contactem amb un mediador.