El Govern va anunciar ahir que ha elevat les tarifes de les seves licitacions a conseqüència de l’encariment de les matèries primeres. El consell d’administració d’Infraestructures.cat va aprovar ahir un increment del 4,51% per a les edificacions i del 4,5% en les obres civils o hidràuliques. Els nous preus de referència s’aplicaran a tots els projectes que es lliurin a partir del pròxim 1 de desembre.

nfraestructures.cat és l’empresa pública de la Generalitat encarregada de l’execució de les obres que li encomana l’Administració catalana i del manteniment dels equipaments públics. S’encarrega per això de l’elaboració dels pressupostos de les licitacions. Amb aquesta actualització es busca adaptar les tarifes a l’augment de preus que han sofert les matèries primeres al llarg de l’any 2021 i que va començar afectant l’acer i altres metalls, però que s’està generalitzant a altres productes com el quitrà o la fusta.

L’acord és conforme amb la variació de preus 2020-2021 certificada per l’Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya. El Govern surt al rescat del sector de la construcció amb una mesura que pretén garantir la viabilitat dels projectes que s’adjudiquin i «amb la voluntat de contribuir a la recuperació econòmica i a la reactivació del teixit productiu», segons el Govern.