Els locals de restauració i oci nocturn han facturat durant la temporada d'estiu entre un 20 % en zones de costa i un 10 % a l'interior més que les dades del 2019, abans de la pandèmia. Així ho ha assegurat en un comunicat aquest dimecres la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), que ha atribuït aquest increment de facturació al desig de la població de gaudir de l'estiu després de dos anys de restriccions per la covid-19.

El president de l'Associació d'Hoteleria, Restauració i Oci de Castell, Platja d'Aro i S'agaró (AHREPS), Jordi Díaz, ha explicat que «les previsions eren bones però els resultats han millorat les expectatives, atès que la gent tenia moltes ganes de gaudir de les seves vacances».

Per la seva banda, el president de l'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS) i de la de Tarragona (APRONT), Eduardo Abenójar, ha qualificat aquest augment d’»indispensable» per fer front a les «pèrdues milionàries» dels últims anys.

No obstant això, l'entitat ha lamentat els efectes negatius que ha tingut en el sector l'augment del preu de l'energia o de determinades matèries primeres i del gel, que «en molts casos han afectat el compte d’explotació«.

Fecasarm també ha demanat la intervenció del departament d'Interior per denunciar diversos casos en els quals els Ajuntaments no van permetre a dos locals afavorir-se de l'ampliació horària d'estiu que dura des de l'1 de juny al 15 de setembre, la qual cosa, denuncien, els ha ocasionat grans pèrdues.