Segueix-nos a les xarxes socials:

ALERTA: Nous canvis del Govern per accedir a la prejubilació als 52 anys

Cada cop són més els aturats que intenten optar a aquesta bonificació per desocupació

ALERTA: Nous canvis del Govern per accedir a la prejubilació als 52 anys@ stockking

El model de prejubilació a partir dels 52 anys es consolida a Espanya gràcies al govern de Pedro Sánchez. Aquesta mesura combina la prestació per desocupació amb la compensació de l'empresa i permet al treballador cobrar una part de la nòmina fins a la jubilació.

A més, hi ha convenis especials amb la Seguretat Social per millorar la pensió de jubilació en aquests casos. Tot i que, aquesta fórmula va néixer com a mesura de protecció per als aturats, s'ha convertit en la regla general per a milers de treballadors.

Augmenta el nombre d'aturats de 52 anys

El Govern de Pedro Sánchez va recuperar aquesta prestació el 2018 i des d'aleshores el nombre de beneficiaris no ha deixat d'augmentar, fins i tot, amb la recuperació de les dades d'ocupació. En els darrers cinc anys, el nombre de treballadors que cobren aquest subsidi ha augmentat un 52%, i s'ha convertit en l'ajuda que més puja, molt per sobre de la prestació contributiva o l'Ingrés Mínim Vital.

El subsidi per a més grans de 52 anys s'acaba convertint en una aturada de llarga durada que acaba amb la jubilació anticipada forçosa. La fi dels ERTE i la recuperació de l'ocupació tampoc han aconseguit posar fi a aquesta situació. De fet, la incertesa actual agreuja el problema. El Govern ha intentat posar fre a aquesta situació, però penalitzar la jubilació anticipada no ha dissuadit a les empreses envers les seves polítiques d'ajustaments.

Prejubilació

La jubilació anticipada està castigada

El 55% dels aturats a Espanya ja supera els 45 anys de mitjana, cosa que representa un augment del 20% des d'abans de la crisi financera. Aquesta situació està generant preocupació al Govern, ja que la prejubilació deixa molts treballadors en una situació econòmica precària, i alhora impedeix l'accés al mercat laboral dels joves.

Davant d'aquesta situació, el Govern està buscant solucions per evitar que la prejubilació es converteixi en una forma de vida per a molts. S'estan plantejant mesures com incentivar la contractació de treballadors de més de 45 anys, millorar les polítiques de formació i requalificació laboral, i establir mesures que fomentin la creació d'ocupació per a joves.

Nous canvis en la prejubilació

El Govern introdueix canvis en el subsidi per a més grans de 52 anys, una prestació del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) que cotitza per a la jubilació pel 125% de la base mínima de cotització, cosa que equival a 1.458,37 euros al mes. L'objectiu d'aquests canvis és evitar que aquest subsidi esdevingui una forma de vida per a molts treballadors i que acabi forçant una jubilació anticipada.

A partir d'ara, els treballadors que compleixin els requisits per a la jubilació anticipada la podran sol·licitar i, mentrestant, rebran una combinació de la seva nòmina i el subsidi, fins que es faci efectiva la jubilació. Això beneficiarà especialment els treballadors amb una cotització més alta, per als quals la prejubilació resulta més convenient que continuar cobrant el subsidi.

Prem per veure més contingut per a tu