Quart paquet d'ajuts per a l'agricultura davant la sequera

Es preveuen restriccions del 80% en l'agricultura durant l'estat d'emergència

Diverses vaques en una zona afectada per la sequera en una fotografia d'arxiu.

Diverses vaques en una zona afectada per la sequera en una fotografia d'arxiu. / Europa Press

Europa Press

El conseller d'Acció Climàtica de la Generalitat, David Mascort, ha anunciat un quart paquet d'ajuts per a l'agricultura a causa de la situació de sequera. Ho ha dit en una roda de premsa després del Consell Executiu, en la qual ha anunciat que el sistema Ter-Llobregat entra en estat de preemergència per sequera, una mesura que afectarà uns 5,9 milions de catalans.

Mascort ha recordat que amb el tercer paquet d'ajuts la Generalitat havia sumat 120 milions d'euros destinats a l'agricultura i que amb aquest ja són 160, la qual cosa suposa 40 milions més. Aquest quart paquet es negociarà amb els pagesos durant la Taula Agrària convocada per a la setmana vinent i inclourà la vinya, així com s'estudiarà si també ha d'afegir l'olivera.

Sobre futures mesures en una situació de sequera més greu, ha explicat que les restriccions per a l'agricultura durant l'estat d'emergència són del 80%, i que algunes zones ja ho van experimentar durant l'estiu.

Grans fàbriques

Preguntat pel consum de les fàbriques, Mascort ha valorat que les grans empreses catalanes "fa molt temps que fan esforços" per reduir el consum d'aigua i que moltes ja els han presentat el seu pla d'estalvi en el qual redueixen el consum en un 25%, 30% i 40%. "No és una competició entre sectors, és un tema de país", ha dit després d'agrair al sector primari els seus esforços arran de les restriccions per la sequera.