El grup gironí Armangué compra l’empresa basca Hierros Arrate

La companyia dedicada a l’elaboració i venda de ferralla tanca l’operació en uns sis milions d’euros

Interior de les instal·lacions de Hierros Arrate.

Interior de les instal·lacions de Hierros Arrate. / grup armangué

Joel Lozano

Joel Lozano

El Grup Armangué, amb seu a Celrà i dedicat a l’elaboració i venda de ferralla, ha comprat la basca Hierros Arrate, un taller de ferralla amb més de 40 anys d’història situat al polígon industrial Goitondo de Mallabia, al costat d’Eibar i a 35 km de Bilbao.

L’operació, que s’ha tancat per al voltant de sis milions d’euros, «és una adquisició estratègica», detallen des de la companyia. Amb la compra de la firma basca, el grup gironí augmenta la seva presència al nord de la península i guanya pes en la zona de Navarra i el País Basc, un dels seus principals mercats, juntament amb Catalunya i el sud de França.

Aquest moviment reforça la delegació que Armangué va obrir a Navarra fa dos anys. Llavors, la gironina va destinar 3 milions d’euros a l’adquisició de la nau i la compra de maquinària per crear un centre productiu i comercial.

En principi, Hierros Arrate no canviarà de nom. La companyia, ara propietat del grup gironí, disposa de dues naus de més de 3.000 m² i maquinària d’última generació, així com de cinc camions propis i unes oficines de 500 m².

Interior de les instal·lacions de Hierros Arrate.

Interior de les instal·lacions de Hierros Arrate. / grup armangué

Objectiu: 120 milions d’euros

La companyia dedicada a l’elaboració i venda de ferralla va tancar l’any 2023 superant per primera vegada els 100 milions de facturació. Amb la compra de Hierros Arrate esperen arribar aquest mateix 2024 als 120 milions, segons expliquen en declaracions a a aquest diari.

El grup gironí compta amb instal·lacions a Celrà, la Vall de Bianya, Valls (Tarragona), Binissalem (Mallorca), Noáin (Navarra), Andorra, Perpinyà (França) i Mallabia (Bizkaia). Actualment, dona a feina a més de 200 persones.