Els preus del lloguer han augmentat fins a un 15,5% en un any

Descobreix les comunitats autònomes on més part del sou has de destinar al lloguer

I també, les que menys

Descobreix el preu per metre quadrat que pagues segons comunitat autònoma

Descobreix el preu per metre quadrat que pagues segons comunitat autònoma / xb100

Cristina Clopés

Cristina Clopés

El preu del lloguer ha augmentat considerablement i així ho confirma l'informe fet per Pisos.com. A més, el passat mes d'abril l'IPC va arribar al 3,3%. Segons l'estudi, el preu per metre quadrat va pujar un 0,96% respecte al mes anterior. Si mirem les dades de l'any passat per les mateixes dates (abril), el preu del metre quadrat ha augmentat en un 7,64%. Vols conèixer com varia el preu segons la comunitat autònoma?

El preu a les comunitats autònomes

Les Balears tenen els preus del lloguer més alt (17,82 euros el metre quadrat), seguit de Madrid; el qual té un preu mitjà de 16,52 euros per metre quadrat. Aquestes dades són referent al mes d'abril 2024. L'augment mensual ha estat d'un 0,43%. El preu ha augmentat en un 15,5% respecte a l'abril de l'any passat.

Poder accedir a un habitatge de lloguer és molt difícil, el preu ha pujat arreu d'Espanya

Ferran Font, director d'Estudis de Pisos.com

Després dels resultats es pot observar com, tot i que el Govern hi ha intervingut amb diverses mesures per controlar el preu del lloguer o per augmentar l'oferta, la cosa no ha canviat i a més, ha empitjorat, Ferran Font.

Relació preus lloguers i salaris

Segons l'estudi "Relació de salaris i habitatges de lloguer a 2023", basat en sous mitjans de la plataforma Infojobs i preus de lloguer de l'Índex Immobiliari Fotocasa, el 2023, els espanyols van haver de destinar el 43% del seu salari brut per pagar el lloguer del seu habitatge. Això representa un augment de dos punts percentuals respecte al 41% registrat el 2021. 

Són cinc les comunitats autònomes que han de destinar més de la meitat del seu sou al lloguer: les Illes Balears, Madrid (+62%), Catalunya (+58%), el País Basc (+54%) i Canàries (+51%). 

El preu del lloguer a Espanya va augmentar un 5,7% durant el 2023; fent que el preu mitjà per metre quadrat fos d'11,66 euros el desembre de 2023.

El salari brut mitjà a Espanya va ser de 26.245 euros el 2023: uns 2.187 euros bruts mensuals, repartits en 12 pagues. Amb aquestes dades, els espanyols van haver de destinar el 43% del seu salari a pagar 80 metres quadrats pel lloguer del seu habitatge; el percentatge més alt en els últims cinc anys.

13 comunitats autònomes d'Espanya van apujar el preu del lloguer durant el 2023; només va haver-hi dos que el van baixar. 

Les províncies que tenen els lloguers més baixos

Les províncies amb el preu del lloguer més baix

Les províncies amb el preu del lloguer més baix / freepik

  • Córdoba
  • Terol
  • Lugo
  • Almeria
  • Castelló
  • Palència
  • Lleida
  • Múrcia
  • Lleó
  • La Rioja

Barcelona, Madrid, Guipúscoa, Les Palmes, Biscaia, València, Santa Cruz de Tenerife i Màlaga són els llocs on el preu és més car.