Un estudiant gironí representarà l'Estat en el campionat mundial de formació professional WorldSkills, en la modalitat de reparació de carrosseries, que a l'agost se celebrarà a la ciutat russa de Kazan. Es tracta de l'alumne de l'Escola Tècnica de Girona (ETG) Gabriel Tudor, que ha guanyat la medalla d'or al Campionat d'Espanya d'FP SpainSkills 2019, que la setmana passada es va realitzar a Madrid.

La competició mundial se celebra cada dos anys i aplega els millors alumnes de diferents estudis professionals de 60 països diferents, on prèviament han guanyat les fases territorials corresponents. La final d'enguany a Rússia es desenvoluparà entre el 22 i el 27 d'agost.

Prestigiar els cicles formatius

L'objectiu de l'SpainSkills és mostrar les habilitats i les competències professionals de l'alumnat d'FP, en unes proves inspirades en les de la fase internacional. Promoure la qualitat dels estudis professionals i prestigiar-los, crear xarxes de col·laboració entre centres educatius, professorat i empreses del sector es troben entre les finalitats més destacades de la prova.

L'Escola Tècnica de Girona ha informat de la victòria del seu alumne, Gabriel Tudor, com a integrant de la delegació catalana que va competir a la final espanyola. El professor amb el qual ha treballat és Berna Baena. L'estudiant va haver de superar diverses proves, com la substitució parcial d'un pilar central del vehicle, l'elaboració d'un pressupost, la reparació d'accés indirecte en una porta deformada, de llunes, d'accés directe i soldadura, de plàstics, la medició de carrosseries i un diagnòstic estructural, entre d'altres.

L'equip directiu de l'ETG, encapçalat per Jordi Moncanut, ha destacat que la medalla d'or aconseguida a la final espanyola de la competició «reforça el nostre projecte educatiu», el qual va detallar que es basa «en una formació pràctica de qualitat, en un aprenentatge d'experimentació amb el que pretenem que els alumnes s'adaptin ràpidament a les competències que demana la realitat laboral».