Els sindicats han anunciat que mantenen la vaga a l’espera de conèixer la proposta per escrit que els farà arribar el departament d’Educació aquest pròxim dijous. Després de més de dues hores de reunió, el comitè de vaga ha explicat que s’ha fet una primera presa de contacte i que la pròxima trobada es farà demà passat, al matí. La seva portaveu, Eli Pericas, ha assegurat que continuaran treballant en la preparació de les pròximes jornades de protesta, les quals “només s’aturaran” quan la conselleria s’acosti als sindicats “amb mesures concretes” que permetin desbloquejar la situació.

En aquest sentit, a través de la lectura d’un manifest conjunt, ha recordat que els darrers dies de vaga van tenir “un seguiment mai vist” en els darrers trenta anys i ha posat en valor la seva efectivitat, que ha forçat el departament a iniciar unes negociacions per “recosir la ruptura” i “desbloquejar” el conflicte.

Així, ha recordat que els centres i la comunitat educativa “estan al límit” i que seguiran exigint la reversió de les retallades i “mesures clares” per millorar la seva situació. Pericas, doncs, ha fet una crida a les assemblees dels diferents centres a “seguir mantenint la pressió”.

D’altra banda, la directora general de professorat i personal de centres públics, Dolors Collell, ha valorat la trobada en nom del departament, celebrant que s’hagin trobat amb els sindicats en una taula. “Sempre hem estat a la mesa sindical, mai ens hem mogut d’allà”, ha subratllat, “demanàvem seure i un espai per dialogar”.

Collell ha apuntat que en el marc de la mediació, cada part ha exposat “allò que ha trobat oportú”, i ha assenyalat que des de la conselleria mantenen “la voluntat de negociar” per arribar a un acord. Preguntada pel contingut de la reunió i del document que presentaran dijous, la directora genera ha remarcat que prefereixen mantenir-ho “en discreció” per garantir el funcionament de les negociacions.

“No és el primer cop que en tenim coneixement de les reivindicacions dels sindicats”, ha insistit, “ara s’ha obert un nou marc de diàleg, i a mesura que vagi avançant s’anirà donant informació”.