07 de desembre de 2017
07.12.2017

La CUP preveu un escenari de conflicte amb l'Estat que pot durar anys

Carles Riera assegura que la implantació de la república no serà en un escenari «fàcil i absent de conflicte»

07.12.2017 | 07:14

El cap de llista de la CUP a les eleccions del 21-D, Carles Riera, va assenyalar ahir que la «materialització» de la «república» catalana s'haurà de portar a terme «en un escenari de permanent conflicte amb l'Estat» que podrà durar «uns quants anys».

En una roda de premsa organitzada per l'ACN, Riera va afirmar que construir «unilateralment» una «legalitat republicana» no serà «un escenari fàcil i absent de repressió i conflicte». Al contrari, va indicar que fins ara «hi ha hagut molts somriures, però no sempre serà així».

Així, Riera va apostar per exercir una «desobediència civil no violenta a nivell social i institucional» i va considerar que l'anterior Govern i les forces polítiques que el configuraven van cometre un «error de diagnosi» perquè «van preveure un Estat més dialogant i una Unió Europea menys demofòbica».


Un estat «neofranquista»

En aquest sentit, el cap de llista de la CUP va insistir que «l'única via possible» per construir una república de forma «tangible i no declarativa» és la unilateral, especialment donada la «naturalesa de l'Estat», que va qualificar de «neofranquista i violent».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema