En un míting a Girona, el president de Cs, Albert Rivera, ha demanat el vot dels indecisos dins de les opcions constitucionalistes com única solució per vèncer ''el separatisme'' i no haver de lamentar, la nit electoral ''vots a la paperera'' per formacions que poden no treure diputats en demarcacions com Girona. Rivera, en un discurs que ha tancat l'acte al Palau de Congressos, ha recordat que Cs és l'única formació amb projecte reformador per Espanya dins d'Europa i ha recalcat que no s'han de donar ''privilegis'' a ningú. Per la seva banda, la candidata Inés Arrimadas ha demanat als independentistes que deixin de mentir. Arrimadas ha estat contundent i ha declarat ''ja n'hi ha pou de mentides'' i ha apel·lat directament a ERC perquè ''no estem vivint a una república, senyora Rovira''.

En una sala plena de gom a gom, amb uns 1.200 simpatitzants, Albert Rivera ha advertit als que en altres ocasions han votat el PP i el PSOE i que el seu vot pot acabar ''a la paperera'' la nit electoral si per només 30.000 vots, es perd la batallada davant dels separatistes i per només un escó, que aquests partits poden no treure, no s'aconsegueix majoria. ''Per no llençar el vot'', amb una llei electoral ''que és una trampa i un desastre'', Albert Rivera ha demanat ''concentrar el vot, almenys aquesta vegada '' perquè ''els hem de guanyar''. Pel president del partit, no es pot jugar el futur ''a cara o creu''.

Entre crits de ''president, president'', Albert Rivera ha donat suport a Arrimadas, amb un discurs on ha destacat que la formació taronja és l'única que té projecte ''reformador'' per Espanya, dins de la Unió Europea que sigui descentralitzat. Ha assegurat però que la descentralització és ''tenir els mateixos drets a tot Espanya i no una targeta sanitària diferent'' de manera que a l'Espanya no s'hagin de donar explicacions a la resta de l'Estat. Per Rivera s'ha confós la descentralització ''amb el ridícul'' i ha assegurat que targetes sanitarìes diferents provoca ''impediments''.

Rivera també ha assegurat que Cs representa la ''revolució per complir les lleis i respectar els que no pensen igual'', a la vegada que ha apostat per una millor educació i sanitat, i sobretot , ha apel·lat al ''sentit comú i al seny'' per aquí Catalunya continuï sent una terra ''respectada, admirada i reconeguda''. Rivera s'ha mostrat orgullós de ser català i espanyol, però ''no superior'' i ha criticat la supremacia que diu, practiquen els nacionalistes.

El president del partit, a la demarcació de Girona ha assegurat que el futur no passa ''per aixecar noves fronteres'' sinó per treure'n. En aquest sentit, Rivera, per la proximitat de Girona amb França, ha manifestat la voluntat de no haver d'explicar als fills el significat d'una duana que priva la llibertat de les persones i del comerç, entre altres. Per això, ha demanat acabar amb el procés.

Per la seva banda, la candidata Inés Arrimadas ha exigit als independentistes que deixin de mentir. Ha ironitzat sobre les declaracions que apuntaven que ''tot estava preparat'' o que ''no marxaran les empreses'' i ha manifestat ''ja n'hi ha prou de mentides''.

S'ha dirigit específicament a Marta Rovira, d'ERC, per dir-li ''que no estem vivint en un una república''. Tot i això, Arrimadas ha reconegut un aspecte positiu al procés, i és ''q ue se'ls ha vist el llautó'' i que tot i les afirmacions dels líders independentistes ''ni era viable, ni estava preparat, ni hi ha majoria social''. Arrimadas ha demanat el vot a Cs per tornar a recordar el 21-D que no hi ha precisament, una majoria social independentista.

Arrimadas assegura que I'ha defensat que Cs permetrà tornar a obrir el Parlament per parlar de coses més enllà del procés, criticant que per exemple, la comissió de Salut no es reuneix des del mes de juny. Per Arrimadas Puigdemont ha sembrat el caos i cal retornar a la Generalitat ''el sentit comú''.

L'acte de Girona també ha comptat amb la presència del cap de llista per la demarcació, Jean Castel, que ha situat com a ''històriques'' aquestes eleccions per superar una etapa que no ha portat res de bo als catalans. Per Castel, Puigdemont ''ha fugit d'estudi i està de vacances'' i ha demanat que torni a donar la cara. El secretari d'organització de Cs, Fran Hervías, per la seva banda, ha criticat les actituds de Mas, que deia que eren ''minoria'', i de Montilla a qui ha qualificat ''d'autèntics visionaris'' perquè aquest dissabte han omplert el Palau de Congressos de Girona.

A Girona, Cs ha celebrat l'acte més multitudinari, de moment, de campanya, en un espai on ha omplert l'aforament, i ha reunit unes 1.200 persones que han donat suport tan a Arrimadas com a Rivera amb crits de ''presidenta, presidenta''. Els simpatitzants, que han lluït banderes espanyoles i catalanes, també han acabat el míting amb aplaudiments i crits de ''votarem, votarem''.