El PSC ha decidit retirar aquest dijous al matí el seu polèmic espot de campanya electoral que vincula les retallades pressupostàries de sanitat a Catalunya amb la mort simulada d'un pacient, i ho ha fet a petició de la candidata per Barcelona, Carme Chacón.

En un comunicat, el cap de campanya, José Zaragoza, reconeix que "potser la realització de l'espot pot haver impressionat pel seu caràcter directe" però la voluntat del partit era advertir dels riscos que impliquen les retallades.

"La retirada del nostre espot desgraciadament no implica la solució del problema", ha dit Zaragoza, qui ha assegurat que la crítica a les retallades seguirà sent un dels eixos de la campanya del PSC en els pròxims dies.

El polèmic vídeo

El PSC va fer públic aquest dimecres el seu segon vídeo de la campanya electoral en què es relaciona de manera directa les retallades en sanitat amb la mort d'un pacient.

En una primera seqüència es veu una dona gran recordant al seu marit, "que varem ser feliços, molt, però ens va deixar..." just després apareix una classe d'una escola plena de nens però sense professor i, en l'última escena, es veu un noi jove estirat a un llit d'hospital i connectat a un monitor.

El so de la màquina fa evident que el jove es mor i se sent una veu en off: "Les retallades tenen conseqüències" i sobre un fons en negre es llegeix el lema "Per a Catalunya no és el mateix Rubalcaba que Rajoy".