El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va tenir ahir una estrena "de cine" al Congrés dels Diputats, ja que tots els visitants que hi eren amb motiu de la jornada de portes obertes van procurar fer-li fotos, demanar-li petons i abraçades i desitjar-li molta sort.

Gairebé ningú es va moure de l'hemicicle durant els vint minuts que va durar l'entrevista que RNE va fer al candidat. De fet, cada cop s'aglomerava més gent i més periodistes a l'entrada, de manera que un dels porters més veterans es posava les mans al cap: "Déu meu, la que ens espera!", remugava.

També hi va haver llàgrimes (d'emoció): les d'un home gran que no les va poder reprimir en fer-se una foto amb Rivera. Tot seguit, molt emocionat, li va prometre que el votarà el dia 20. Mentrestant, un veí de Tarragona es va acostar al candidat i el va animar tot exclamant: "Endavant, visca Catalunya i visca Espanya", paraules que va repetir Rivera. Tot i això, no tot va ser amabilitat: "S'han de pagar impostos per poder saludar-lo?", li va deixar anar un ciutadà amb la mà estesa. En canvi, Marcelina, de 83 anys, explicava que Rivera és "molt maco, molt guapo". "Li hem explicat que fins i tot l'hem vist despullat", va afegir, tot i que ella tenia molt clar que el seu vot seria per al candidat del PP, Mariano Rajoy.

A punt va estar Rivera de creuar la mirada amb Rosa Díez, amb qui va intentar "lligar" a nivell polític sense èxit. Va coincidir que, just quan ell estava essent entrevistat, ella entrava, però la líder d'UPyD va pujar ràpidament a la bancada i no el va mirar en cap moment.

Diversos periodistes van preguntar a Rivera on li agradaria asseure's durant la propera legislatura. Al contrari que Pablo Iglesias, no es va asseure a cap escó per fer-se la foto, i es va limitar a donar una resposta políticament correcta: "M'és igual".

Tot seguit, el candidat de Ciutadans a la Moncloa va treure l'argumentari, tot assenyalant que Espanya necessita "un canvi", i va recalcar que "la vella esquerra i la vella dreta" han d'entendre que "el nou centre" pot canviar les coses. Aplaudit a la seva arribada a l'hemicicle, Rivera va marxar enmig de crits de "guapo, guapo!". "La que ens espera!", que diria el porter.