13 de desembre de 2015
13.12.2015

En Comú Podem vol equiparar el pressupost en Sanitat als europeus

Els candidats gironins de la formació es van afegir ahir a la protesta per demanar ambulàncies les 24 hores del dia a la Bisbal d'Empordà

13.12.2015 | 00:00

Els candidats gironins d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats , Dolors Terradas, Joan Luengo i Montserrat Moliner, i els dos candidats al Senat, Deborah Coll i Lluís Ciprés, van participar ahir en una trobada informal amb els veïns de la comarca del Baix Empordà a la Bisbal d'Empordà. Durant la xerrada, els membres de la candidatura van explicar com tiraran endavant un referèndum d'autodeterminació en un any i van donar suport a les reivindicacions de la plataforma "Volem l'ambulància les 24 hores" en contra de l'eliminació del servei nocturn d'ambulància a l'ABS.
En aquest sentit, des de la formació van assenyalar que aposten per igualar el pressupost en Sanitat als nivells europeus i que defensen un sistema de salut pública "sense convenis" amb la sanitat privada. La reunió va comptar amb la participació del diputat al Parlament, Marc Vidal.
"La salut és un dret bàsic al qual hem de dedicar el pressupost que sigui necessari o, com a mínim, igualar-lo a nivell europeu per arribar a ser una societat més cohesionada i més justa", va explicar Dolors Terradas. En aquest sentit, Terradas va afegir que defensaran un sistema nacional de salut pública "de debò, sense convenis amb la sanitat privada". "Que tracti bé els professionals del sector, que cobreixi la salut de totes les persones i redueixi les llistes d'espera", va insistir.
Abans d'aquestes declaracions, els candidats d'En Comú Podem i el diputat Marc Vidal van participar en la manifestació que ahir al migdia va tenir lloc pels carrers de la Bisbal d'Empordà per reclamar el manteniment del servei d'ambulància les 24 hores del dia. En principi, el Departament de Salut té previst aplicar un nou model on l'Àrea Bàsica de Salut de la capital del Baix Empordà es quedaria sense ambulància durant la nit. "Som la comarca gironina amb menys inversió en salut per càpita i ara, a més, sense aquest servei empitjora la nostra qualitat de vida", va lamentar Coll.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook