El coordinador general del PPC i diputat al Parlament, Xavier Garcia Albiol, ha demanat la "dimissió immediata" de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, després de conèixer les sentències del Tribunal Constitucional (TC) sobre la resolució del 9N. Albiol ha assegurat que l'actitud de la Mesa del Parlament "va vulnerar els drets dels diputats" i apunta que aquesta és una actitud "pròpia de règims autoritaris". "Al final ha estat un tribunal qui ha posat al seu lloc a la presidenta del Parlament i a JxSí", ha afirmat. Per això, creu que un acte així "no pot quedar sense conseqüències" i demana a Forcadell que plegui. "Aquesta resolució és l'evidència que a Catalunya, quan es tracta del procés, l'activitat parlamentària i l'acció política del Govern estan absolutament pervertides i manipulades", ha criticat.

El Tribunal Constitucional (TC) ha aprovat per unanimitat tres sentències que estimen parcialment els recursos d'empara que C's, el PSC i el PP van presentar contra la decisió de la Mesa del Parlament de rebutjar els seus escrits i tramitar la resolució del 9-N, que després va ser anul·lada pel TC en resposta a un recurs de l'Estat. El PPC demanava que s'aturés la tramitació de la resolució independentista perquè encara no havia constituït el seu grup ni designat el portaveu. El coordinador general del PPC i diputat al Parlament, Xavier Garcia Albiol, ha reconegut que estan satisfets per la decisió de l'alt tribunal i ha carregat fort contra Carme Forcadell i Junts pel Sí.

Per una banda, ha lamentat que s'hagin "vulnerat" els drets dels diputats del PPC i d'altres partits com PSC i C's i ha assegurat que aquesta "limitació és una perversió de la democràcia pròpia de règims autoritaris". "Vulnerant el dret dels diputats del PPC també es vulneren els de milers de catalans que no són independentistes", ha valorat. Per a Albiol, aquesta resolució del TC és "l'evidència" que la política catalana està "absolutament pervertida i manipulada" per part de la presidenta del Parlament i de Junts pel Sí quan es tracta de temes relacionats amb el procés independentista. "Per una banda ens sentim satisfets però també força preocupats perquè es posa en evidència el clima i les barbaritats polítiques que s'estan fent a Catalunya", ha afegit.

Per això, Albiol creu que això "no li pot sortir gratis" al Govern i ha demanat a Forcadell 'com a màxima representant del Parlament- que presenti la seva dimissió de manera immediata. "Va ser la senyora Forcadell, com a màxima responsable, la que va permetre que es fes la resolució vulnerant els drets dels diputats catalans", ha sentenciat.