14 de juny de 2016
14.06.2016
40 Años
40 Años

Olòriz (ERC) diu que la corrupció és un «càncer» que afecta els partits que han governat a Espanya

El número 2 per Girona al Congrés acusa ECP d'"hipòcrites" per prometre un referèndum vinculant impossible

14.06.2016 | 16:05
Olòriz (ERC) diu que la corrupció és un «càncer» que afecta els partits que han governat a Espanya

El número 2 d'ERC a les comarques gironines, Joan Olòriz, ha assegurat que la corrupció està "al moll de l'os" del sistema polític espanyol. "El sistema del 1978 és un sistema que permet que l'economia es basi en un capitalisme que fa que els negocis siguin més importants com més a prop estiguis del poder", ha apuntat el candidat. Olòriz ressalta que ha arribat un moment en què la corrupció s'ha convertit en "un càncer que ha arribat a metàstasi i ha afectat el gruix dels partits que han estat governant l'estat espanyol". Per aquest motiu, creu que "aquest sistema corrupte és irreformable des de dins" i cal una república catalana que trenqui amb el sistema espanyol. El candidat també ha carregat contra ECP, a qui acusa d'actuar amb "hipocresia" quan promet un referèndum vinculant quan saben que el no podran fer.

"Nosaltres estenem la mà a tots aquells que en la vulguin agafar per canviar el sistema", ha afirmat Olòriz que afegeix que la proposta d'ERc passa per "una república catalana que trenqui amb la monarquia borbònica tant lligada al poder". "Només un nou estat permetrà un sistema on l'economia es basi en l'esforç i la competitivitat i no en l'amiguisme", ha assegurat Olòriz.

En la mateixa línia, el candidat al Senat Jordi Martí ha desgranat algunes lleis contra les que ERC s'oposa frontalment. "La llei de transparència que no posa límits als donatius que fan particulars i empreses a les fundacions dels partits polítics és un greuge democràtic que haurem se solucionar en la futura república catalana", ha explicat. També denuncia la llei RSAL per "recentralista" i la llei mordassa per limitar la llibertat d'expressió vinculada a les mobilitzacions socials.

Joan Olòriz creu que la corrupció intrínseca en el sistema polític espanyol fa que fins i tot els "nous" partits actuïn amb "hipocresia" i, durant la campanya electoral, siguin capaços de fer promeses que saben que no compliran. "ECP ve a Girona a dir-nos quelcom que sabem que no podran fer, parlo del referèndum i menys que diguin que serà vinculant", ha destacat.

El candidat al Senat Quim Ayats també ha criticat la politització del Tribunal Constitucional i promet que el seu equivalent a la república catalana estarà format per "jutges de carrera i de prestigi" i no estaran lligats a "carnets de partits". "La conseqüència a Espanya és que tomben les lleis que aprova el Parlament, no per independentistes sinó simple i exclusivament perquè són lleis catalanes", ha conclòs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook