El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va fer una crida a no "llençar el vot" el 26 de juny, donant suport al PP o al PSOE, i va demanar el suport per al seu partit, amb l'argument que, si hagués aconseguit "només un punt més" al desembre, hauria estat "decisiu" i ja hi hauria govern. Segons va dir, si el seu partit hagués aconseguit deu escons més en les anteriors eleccions, això els hauria permès ser la clau per posar en marxa un Executiu reformista, advertint així que, en el cas que el partit taronja no sigui clau diumenge, "no hi haurà govern ni canvis" i tornarà a encallar-se la legislatura.

Rivera, que va respondre així al candidat del PP, Mariano Rajoy, qui diumenge va manifestar que donar suport a Ciutadans és "llençar el vot" en 25 províncies, va recordar que gràcies a la seva formació hi ha govern a Andalusia i Madrid, on, a més, s'han aconseguit coses com abaixar els impostos, "que Griñán i Chaves hagin marxat" o que obrin els quiròfans a la tarda als hospitals madrilenys.

El candidat de Ciutadans va descartar, per altra banda, entrar en un Executiu amb Podem, com havia plantejat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, si és investit president del Govern, en afirmar amb rotunditat que en cap cas serà en un Consell de Ministres amb Pablo Iglesias, perquè el que planteja Podem és un canvi "a pitjor".

El que sí que va tornar a demanar a Pedro Sánchez és que decideixi què vol ser "de gran", emplaçant-lo a abandonar l'"ambigüitat" i que aclareixi si pensa seguir sent la "crossa" de Podem, com està fent a Madrid i Barcelona.