El cap de llista de Ciutadans al Congrés per Girona, Héctor Amelló, va anunciar que reivindicaran la «targeta sanitària única» per a tota Espanya perquè «tots els espanyols mereixen tenir els mateixos serveis més enllà del seu lloc de residència».

Així ho va explicar ahir al matí en una visita al municipi de Blanes, on va assistir a un esmorzar amb afiliats i simpatitzants als quals també va assegurar que «una de les prioritats de Ciutadans per a Blanes serà aconseguir que el CAP II pugui obrir el seu servei d'urgències 24 hores al dia».

En aquest sentit, Amelló va lamentar que una població com Blanes no disposi d'un servei d'urgències ambulatòries 24 hores perquè això, entre altres coses, implica sobrecarregar les urgències de l'hospital comarcal.

D'altra banda, el candidat «taronja» va indicar que una altra de les mesures sanitàries de Ciutadans serà «la implantació d'un calendari únic de vacunació» i la creació d'«un historial digital unificat per a tots els espanyols». Amelló va considerar que «la sanitat ha de ser igual per a tots els espanyols».

Visita a Peratallada

Després de la visita a Blanes, el candidat «taronja», al costat del cap de llista al Senat per Girona, Bernat Doria, es van desplaçar fins a Peratallada per assistir a una reunió amb els membres de la candidatura municipal de Forallac.