Passi el que passi el 24 de maig, Bescanó viurà un canvi important: Xavier Soy deixarà de ser-ne l'alcalde després de 28 anys. De fet, CiU acumula 32 anys de majoria absoluta a aquest municipi, perquè des que el 1983 va guanyar les eleccions (amb Ferran Illa al capdavant), ha aconseguit revalidar el seu domini polític de manera consecutiva. Soy, que ha optat per "plegar a temps" i finalitzar un període de set mandats com a batlle de Bescanó, ha cedit el lideratge de CiU al municipi a Pere Lluís Garcia. De fet, Garcia ja ha estat regidor de medi ambient, promoció econòmica i noves tecnologies en aquest darrer mandat i ara opta a revalidar els resultats de la federació nacionalista. "Creiem que guanyarem les eleccions; no veiem cap motiu perquè no hagi de ser així", posa de manifest Garcia. Davant la incertesa que ha generat la marxa de Soy, Garcia afirma que el projecte de CiU és "de renovació" i està format "per un equip de persones ben preparat".

Per la seva part, ERC (que en comicis anteriors s'havia presentat al municipi amb el nom d'Entesa per Bescanó) ara també estrena cap de llista. Moisès Ortega, que en els dos últims mandats ha estat regidor a l'oposició, lidera la candidatura republicana amb una llista "totalment nova" formada per gent "amb ganes". "Tenim oportunitat de fer un canvi; hi veiem opcions", assegura Ortega, que recorda que fa 32 anys que hi ha el mateix partit a l'Ajuntament de Bescanó. Tot i això, si el 2011, en aquest municipi, les eleccions només es van disputar entre CiU i ERC, en aquesta ocasió s'hi afegeix una tercera formació. Es tracta d'ICV-EUiA-Entesa, una candidatura que encapçala Angie López. "Volem donar una alternativa", afirma López, que subratlla que la llista ecosocialista permet "donar més color" a Bescanó perquè "tothom se senti representat".

El PP presenta llista a Bescanó, malgrat que el partit no ha facilitat poder parlar amb el seu candidat. La formació justifica que, tot i que el candidat no viu al poble, "hi fa vida perquè hi manté amistats".