L'electorat de l'Escala ha aparcat els canvis i per tercer mandat consecutiu els socialistes s'emporten la majoria de vots, amb vuit dels disset regidors, a les portes de la majoria absoluta. El relleu del candidat, amb el fins ara tinent d'alcalde, Víctor Puga, no ha servit perquè les altres sis llistes que es presentaven donessin un gir al panorama. ERC-Junts per l'Escala-AM és la força que més puja passant d'un a sis regidors. CiU i ICV en perden un amb quatre i un regidor, i el PP el manté. Guanyem i Escons en Blanc no obtenen representació.

El relleu d'Estanis Puig pel seu primer tinent d'alcalde no ha alterat la situació i només la unió de totes les altres formacions podria impedir que fos alcalde. La irrupció de fins a set llistes donava esperances a les formacions que acabés disseminant-se el vot i s'obrissin noves possibilitats. Però dues de les llistes ni tan sols han obtingut representació. Al municipi s'ha mantingut el bipartidisme des de 1983 entre CiU i PSC.

Els convergents esperaven justament tornar a ocupar l'alcaldia i apostaven per una nova candidata, Mariona Solés, i una llista molt renovada. Han perdut un 5% dels vots i un regidor. ICV també s'ha quedat amb un resultat menor que el 2011 i ha perdut el regidor que va guanyar a les darreres eleccions. Durant aquest mandat el grup ha format govern amb el PSC, el que no els ha servit obtenir millors resultats ni sortir-ne "enfortits" com esperava el candidat, Àngel Rodriguez. La bona sintonia amb els socialistes els darrers quatre anys podrien portar-los a buscar en ells de nou l'estabilitat al govern sumant nou dels disset regidors. ERC, en canvi, amb Xavier Ballesta, que s'estrenava fa quatre anys, s'ha consolidat i els republicans obtenen un dels seus millors resultats a la població amb tres regidors. Esperaven "créixer" perquè diuen, no se'ls ha tingut en compte. El PP, per la seva banda, manté el regidor, tot i baixar lleugerament de vots.

Els partits esperaven mobilitzar més electorat però s'ha rebaixat lleugerament dels 56,98 als 56,64%. Els vots en blanc s'han repartit amb Escons en Blanc que pretenia tenir representació per no entrar.

És la tercera vegada que Víctor Puga es presenta en una candidatura i la primera com a candidat però ha estat primer tinent d'alcalde. Ell mateix va avançar que es mantindran alguns eixos però espera introduir noves aportacions.