Els col·legis electorals van coincidir amb un percentatge de participació d'entre el 50 i el 55% i en una majoria de votants a favor de CiU. La federació nacionalista va guanyar àmpliament a totes les meses. ERC, el seguidor més immediat, va estar sempre a la meitat o per sota de la meitat de CiU. De fet, Convergència va sumar 132 vots més que el 2011. El 2011 va obtenir 4.483 vots i diumenge en va obtenir 4.615. El problema va ser que la major participació va afavorir els partits d'esquerres. És a dir, uns 1.000 votants més respecte al 2011 van optar per la CUP i Olot en Comú.

Es tracta de 1.000 votants que estan repartits per tots els districtes. Hi ha votants de la CUP i Olot en Comú per tota la ciutat. Un altre element que ha afavorit els partits de la nova esquerra és que el 2011 tenien el vot més dispers. Hi havia Solidaritat i Iniciativa que en aquesta ocasió no hi eren. L'ascens d'ERC també ha estat repartit. Ha quedat per sota del PSC als col·legis de Sant Roc i de Sant Miquel i en tots els altres llocs han superat amb amplitud un PSC que s'ha vist molt afectat per la deriva del vot d'esquerres. Això no obstant, ha aconseguit mantenir 3 regidors.

La previsió és que la majoria d'esquerres permetrà governar amb comiditat Corominas. Les esquerres sumen 12 regidors, però hi ha la diferència sobiranista. Una diferència que és coincidència envers els convergents.

Mireia Tresserras (CUP), Xavier Garcia (OEM), Jaume Mir (PSC), Josep Guix (PSC) i Pere Gómez (ERC) suposen un nivell d'oratòria que dóna expectatives als plens del mandat que comença. Un xoc entre les polítiques de dretes de CiU i el desig d'imposar voluntats d'esquerres serà immediat i tindrà els efectes que no pugui aturar la gran capacitat de negociació dels convergents.

Sense representació, en el mandat que fineix la CUP (gràcies al canvi de ROM) va poder fer intervencions importants i va aconseguir l'aprovació de mocions. Ara, amb una presència potent tindran més protagonisme.

La davallada de PxC i el PPC ha estat similar a totes les meses. Han patit a cada barri d'Olot el mateix que els ha passat a tot Catalunya.