El taulell electoral de Cornellà del Terri, al Pla de l'Estany, repeteix els caps de llista i el bipartidisme de fa quatre anys. A diferència de la proliferació de candidatures en altres llocs, si no hi ha sorpresa d'última hora, aquí el 26 de maig només hi haurà dues paperetes: la de la nova marca del grup CiU-GENT que ara governa, Junts per la Vall del Terri, amb Salvador Coll al capdavant una altra vegada, i la de Compromís per Cornellà-ERC, liderada per l'actual cap de l'oposició, Teresa Castañer.

El treball en equip presideix el discurs dels dos aspirants a l'alcaldia, encara que amb punts de vista diferents. Salvador Coll explica que la seva candidatura deriva del lema amb què es van presentar el 2015, «Junts sumem»; i que la formen una barreja de gent independent i de diferents òrbites polítiques, «amb moltes cares noves a les primeres posicions i persones d'entre 20 i 40 anys», sense oblidar les més experimentades. «En un poble de 2.300 habitants, tots ens coneixem i s'han de deixar de banda militàncies i colors polítics», argumenta Coll, qui diu que «en sis anys d'alcalde he tingut clar que volia aglutinar». Després d'haver tancat la fàbrica de pinsos SAT Agater, d'asfaltar carreteres o de comprar Cal Metge «sense hipotecar-nos» -destaca-, confia que Junts per la Vall del Terri pugui continuar treballant per resoldre els problemes dels veïns.

Per la seva banda, la cap de llista de Compromís per Cornellà-ERC, Teresa Castañer, reivindica «un canvi total de la manera de fer de l'Ajuntament», al qual retreu que «no ha tingut mai en compte l'oposició». La renovació de la llista, «producte de reunions amb veïns als quals hem demanat l'opinió» o que la seva llista compti amb 11 homes i 9 dones, amb ella com a candidata, són altres valors remarcats per Castañer. Pel que fa a les necessitats locals, CpC-ERC considera clau facilitar la mobilitat entre els nou pobles que integren el municipi, ja que, segons Castañer, «això repercutirà en la participació». Aquest concepte i el de la transparència, afirma la cap de llista, són els dos que millor descriuen el seu projecte.