L'actual alcaldessa i cap de llista de Junts per Catalunya a Girona, Marta Madrenas, assegura que l'Ajuntament tancarà aquest mandat amb el 75% del pla de govern executat i un 20% en fase d'execució, segons consta al Portal de Transparència municipal. Segons l'alcaldessa, «el pla de govern actual situa les persones al davant de totes les polítiques, i es va elaborar amb la convicció que el progrés econòmic i la justícia social han de ser els motors per aconseguir la creació d'ocupació, la igualtat d'oportunitats, la cohesió social i, en definitiva, el benestar de la ciutadania».

La cap de llista de Junts per Catalunya-Girona destaca en un comunicat que més enllà del pla de govern s'han realitzat també moltes altres accions que no estaven previstes. «En una societat on tot avança tan de pressa, no seríem efectius si no ens adaptéssim a tot el que la ciutadania ens va posant constantment sobre la taula. Per això, el balanç d'aquest mandat va molt més enllà del pla programat, perquè hem desenvolupat moltes més mesures de les que s'havien inclòs en el document inicial». Madrenas apunta que, «segons les dades extretes del Portal de Transparència, de les 331 accions que contempla el pla de govern, ja s'han executat 246 (74,3%), 66 més es troben ara mateix en procés d'execució (20%), i la resta, 19 (5,7%), encara no s'han començat».

Projectes realitzats

Madrenas va fer públic ahir un informe en què fa balanç de la legislatura i on enumera les mesures que s'han realitzat al llarg d'aquests quatre anys. Alguns dels projectes són: «La creació del menjador socialitzador de la gent gran del Barri Vell; s'han destinat més de 150.000 euros anuals en beques per accedir als casals d'estiu; s'han augmentat un 55% les ajudes al lloguer d'habitatges; s'han evitat 354 desnonaments en dos anys; o s'han eliminat les llistes d'espera del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) per a la gent gran», entre altres.

Per a Madrenas, el millor balanç que es pot fer «és que la ciutat funciona, que tenim una ciutat que protegeix les persones i que dona oportunitats a qui hi vol desenvolupar el seu projecte vital i professional, i que defensa els drets i les llibertats de tots els ciutadans». La cap de llista de Junts per Catalunya posa el focus en què des de la seva formació «no fem volar coloms, sinó que presentem propostes realistes i que podem complir».