La candidatura d'ERC a Girona es va comprometre ahir a augmentar el grau de protecció de les hortes de Santa Eugènia més enllà del pla especial. «Volem que el nostre rebost quedi protegit dins un parc agrari en el qual s'incloguin també les hortes de Salt i les ribes del Ter, afavorint així també polítiques ocupacionals per als nostres joves i gent amb risc d'exclusió social i convertir Girona en una ciutat autosuficient i de mínimes emissions a mig termini», va manifestar el membre de la llista número set, Jaume Heredia.

Aquesta mesura s'inclou dins el pla de treball d'ERC, que tracta la relació entre la salut i el medi ambient. La candidatura republicana es compromet a garantir la protecció de l'entorn i assumeix el repte de la transició energètica en termes d'energia renovable, mobilitat i eficiència energètica.

Esquerra inclou al seu programa mesures que uneixen conceptes de millora ambiental, urbanisme, mobilitat i educació amb el de salut. «Som conscients que el 80% dels condicionants de la salut corresponen a factors que no es troben al sistema sanitari pròpiament dit, sinó que depenen de l'entorn en què es viu i els hàbits de vida de cadascun dels ciutadans i ciutadanes», va explicar la formació.

Renaturalitzar l'Onyar

Una altra proposta republicana és renaturalitzar el riu Onyar afavorint la recuperació natural del bosc de ribera, traient el ciment i substituint-lo per terra i vegetació de ribera. L'objectiu de la formació és convertir l'indret en un espai saludable i accessible per a què la ciutadania pugui gaudir-ne.

«Des de l'Ajuntament tenim la possibilitat d'incidir en la major part dels determinants de salut. Des dels municipis podem fer que els ciutadans visquin en un entorn de qualitat impulsant polítiques ambientals que afectin l'aire, l'aigua i l'entorn natural», va manifestar el cap de llista d'Esquerra Girona, Quim Ayats. «Actualment aquests condicionants de salut són diferents segons els barri on vius i volem que tots els gironins i gironines tinguin el millor entorn per gaudir de la salut», va afegir el candidat republicà.