17 de novembre de 2008
17.11.2008
Ordre d'arrest internacional

Ajornada temporalment per falta d'intèrpret la vista de De Juana en un tribunal de Belfast

17.11.2008 | 12:37

La vista celebrada en el complex judicial de Laganside, en Belfast, en el qual el ex pres etarra Iñaki de Juana Chaos es va presentar aquest matí en resposta a l'ordre d'arrest internacional emesa per l'Audiència Nacional, s'ha suspès temporalment a causa de la falta d'un intèrpret d'anglès a espanyol.

A l'inici de la sessió, a la qual De Juana va comparèixer acompañdo per la seva dona, Iratxe Arzabal, el jutge, Tom Burgess, va anunciar la suspensió de la mateixa a l'espera de l'arribada d'un traductor, que segons van precisar els advocats, podria trigar entre una hora i una hora i mitja.

En conseqüència, la vista ha quedat ajornada fins a nova ordre, segons havien acordat prèviament els representants de la defensa i de la fiscalia. L'advocat de la signa Kevin R. Winters que representa a l'etarra, va precisar a la premsa que la traducció serà a espanyol i no a basc.

En la sala on se celebra la vista estaven presents el president de l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), Juan Antonio García Casquero --qui es troba en la capital d'Irlanda del Nord--, el de Families Acting for Innocent Relatives (FAIR), el principal col·lectiu de suport a les víctimes de l'IRA, William Frazier.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema