El Govern interí de Roberto Micheletti ha emès ahir divendres (matinada de dissabte a Catalunya) un comunicat al qual "lamenta" la decisió del president deposat d'Hondures, Manuel Zelaya, de donar per acabat el diàleg des de la mitja nit de dijous i ha admès el final de les negociacions entre les parts.

La comissió del Govern 'de facto' ha informat que va prendre nota de la posició adoptada per la comissió de la part enfrontada en què dóna per acabat el diàleg a partir de la mitjanit de dijous, segons informa el diari 'El Heraldo'.

En invocar el seu "amor per Hondures", la delegació ha expressat per mitjà d'una nota el seu "sentiment" per no haver pogut acabar satisfactòriament les converses davant de la suposada "intransigència i intolerància" de Zelaya, que moltes vegades ha advertit que no acceptaria cap iniciativa que no inclogués la seva tornada al poder.

La delegació del Govern interí ha insistit que les seves propostes han estat presentades sota els mecanismes establerts per la taula de diàleg des que va ser instal·lada fa tres setmanes a instàncies de l'Organització d'Estats Americans (OEA).

El delegat de l'OEA per a la taula de diàleg, John Biehl, ha fet un recompte d'aquesta negociació i ha indicat que tot i que les propostes sobre la tornada de Zelaya han estat rebutjades per les dues comissions, "no significa que no es pugui tornar a les converses".

Prèviament, el mandatari enderrocat ha qualificat d'"indecent i indecorosa" la contraposada de Micheletti que preveu que desisteixi la renúncia de la presidència i aposta per la creació d'un govern de transició. Només d'aquesta manera, ell renunciaria al càrrec al qual va accedir el passat 28 de juny, després del cop militar que va obligar Zelaya a abandonar el país.

"Seria indecorós, indecent per al poble hondureny que jo vagi a negociar el lloc pel qual el poble em va elegir. No valdria la pena ni la lluita que estem fent ni valdria la pena l'acord", ha dit Zelaya.

"Allò que proposa Micheletti és una 'terceria'", ha dit i ha insistit que "estem lluitant perquè hi hagi una rectificació. Si ells es neguen seran ells els que paguin davant de la història el seu error. Nosaltres estem ferms en això amb el suport de la comunitat internacional i no pretenem renunciar a la sobirania popular", ha afegit en declaracions recollides pels mitjans hondurenys.