El vicesecretari general del PSOE i ministre de Foment, José Blanco, ha qualificat de "friquis" i anarcoide "als dirigents del Partit Popular per criticar la limitació a 110 quilòmetres per hora la velocitat en autopistes i autovies per a estalviar en la factura del petroli .

Durant la seva intervenció davant del Comitè Director del PSOE-A, José Blanco ha criticat que el PP, davant d'una mesura "provisional" per estalviar energia, s'oposi de nou, de manera que ja no se sap si el comportament dels seus dirigents és de uns "friquis" o d'unes persones anarcoide". "Entre 'frikis' i anarcoide va el joc", ha recalcat Blanco, per a qui els populars realment són uns "irresponsables perquè irresponsable és en aquest moment "no donar suport provisionalment una mesura que té com a objectiu estalviar energia, abaratir els costos per al consumidor, i que, en definitiva, és imprescindible per a Espanya".

"Només els 'friquis' i anarcoides poden seguir amb un comportament que és més propi de persones que no aspiren a governar que de persones que tenen l'ambició de governar el país", segons ha dit en referència als populars. Així mateix, els ha recomanat que es documentin bé perquè els Estats Units ja van adoptar una mesura així quan van tenir una situació similar als anys 70.

"Que no diguin que és la primera vegada que es fa en un país", ha expressat el ministre, que ha insistit que els populars posen en evidència que són uns "friquis" i anarcoide que no es mereixen la confiança dels ciutadans".