14 de juny de 2011
14.06.2011
Ajudes per al Tercer Món

El Regne Unit i Bill Gates prometen 1.600 milions en vacunes

L'Aliança Global de Vacunes i Immunització necessita 3.700 milions de dòlars per finançar els seus projectes

13.06.2011 | 19:57

El Regne Unit i el multimilionari Bill Gates han promès aquest dilluns 1.600 milions d'euros en una conferència internacional de donants per finançar programes de vacunació que protegeixin els nens dels països pobres contra malalties com la diarrea i la pneumònia.

Aquests diners se sumen als promesos pel ministre d'Exteriors australià, Kevin Rudd, que va dir diumenge que el seu país donaria 210 milions de dòlars a l'Aliança Global de Vacunes i Immunització (GAVI) en els pròxims tres anys. Altres donants com EUA, França, Alemanya i Japó, s'afegiran previsiblement amb més promeses, en un esforç per desemborsar 3.700 milions de dòlars extra que necessita la GAVI per finançar els seus projectes fins el 2015.

"El Regne Unit complirà amb la seva part. A més del nostre suport actual a GAVI proporcionarem 814 milions de lliures fins 2015", ha dit Cameron entre aplaudiments a l'inaugurar la conferència. "Això ajudarà a vacunar a més de 80 milions de nens i salvarà 1,4 milions de vides", ha afegit.

El multimilionari i filantrop Gates, un dels principals suports de GAVI i que va ajudar a crear l'aliança fa més d'una dècada, també ha anunciat més finançament. "La nostra fundació vol fer la seva part, així que estic encantat d'anunciar-los que prometem 1.000 milions d'euros addicionals, ha dit Gates, afegint que els diners es repartirien en els pròxims cinc anys.

Una sèrie d'estudis acadèmics publicats la setmana passada van revelar que si el 90 per cent dels nens de més de 70 països pobres als que GAVI dóna suport estiguessin immunitzats plenament, podrien salvar-se uns 6,4 milions de nens i més de 151.000 milions de dòlars en costos de tractament i de productivitat perduda en deu anys, amb uns beneficis econòmics de 231.000 milions de dòlars.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema