El líder del PP, Mariano Rajoy, va avalar el candidat a la Presidència d'Extremadura pel PP, José Antonio Monago, perquè faci el que hagi de fer a l'autonomia, com és la modulació de l'impost de successions. Aquesta proposta s'acosta a la plantejada per IU a Extremadura en la seva campanya electoral, quan Monago la va qualificar d'"inacceptable". El seu govern passarà a tenir set conselleries davant de les 12 actuals i també comptarà amb alguns independents.

Monago es va reunir amb Rajoy durant gairebé dues hores al despatx del líder de l'oposició a la primera planta del Congrés dels Diputats. La finalitat era traslladar-li quina és la situació actual d'Extremadura i, en concret, quin és l'estat dels comptes i del deute reconegut. Segons Monago, Rajoy es va mostrar d'acord amb les seves explicacions i li va donar la seva aprovació perquè faci el que hagi de fer a la comunitat extremenya.

Entre les mesures que preveu adoptar el candidat del PP destaquen les relacionades amb la matèria de la fiscalitat. Monago està d'acord que els impostos tinguin un caràcter progressiu i que els que especulin en paguin més, ja que "és necesssari redistribuir la riquesa".

Per part seva, els tres diputats d'Izquierda Unida a l'Assemblea d'Extremadura, Pedro Escobar, Alejandro Nogales i Víctor Casco, van mantenir una reunió a Badajoz en la qual no van valorar la decisió adoptada per la Presidència Executiva de la coalició respecte el proper Govern extremeny.

En un altre ordre de coses, la presidenta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, va reclamar un "rearmament polític i moral" de la societat espanyola des dels principis de l'austeritat, de la integritat i del sacrifici diari per a la generació de riquesa. Cospedal va llançar aquest missatge en el discurs que va pronunciar després de jurar el seu càrrec com presidenta de Castella-la Manxa davant un miler de persones.

Rajoy, present, en aquest acte, va afirmar que el nou Govern a Castella-la Manxa serà "un avanç" del que farà el seu partit si guanya les properes eleccions generals. El líder del PP va insistir que les idees en què es basarà Cospedal, l'austeritat i "no gastar més del que s'ingressa", seran també els pilars de la seva gestió, "si els espanyols donen la confiança" i el PP governa a Espanya.