El president dels EUA, Barack Obama, va instar el Congrés a actuar per arribar a un acord sobre la reducció del dèficit que passi per un increment d'impostos per als rics i va insistir que ningú vol una moratòria als EUA. "Ningú vol posar la qualitat del crèdit dels EUA en risc. Ningú vol veure una moratòria als EUA", va afirmar Obama durant una roda de premsa en la qual va proposar augmentar els impostos als milionaris i les empreses petrolíferes. "No crec que sigui una idea radical. Crec que tothom està d'acord amb això", va explicar el president dels EUA. La seva compareixença davant la premsa coincideix amb un punt mort en les converses per a la reducció del dèficit que permeti augmentar el sostre del deute del país fixat en 14,29 bilions de dòlars.

La Casa Blanca ha advertit que si no s'arriba a un acord per estendre el límit d'endeutament més enllà del 2 d'agost, el Govern no podrà pagar les seves factures.

El president dels EUA va insistir que una de les mesures "més importants i urgents" que necessita adoptar ara mateix el país és reduir el dèficit. Va recordar, en aquest sentit, que les converses liderades pel vicepresident dels EUA, Joe Biden, amb líders del Congrés s'han traduït en un "progrés real" a l'hora d'acostar postures, però va insistir que cal "fer més". Va afirmar que cal prendre algunes "decisions difícils", com retallar el pressupost de defensa.