El candidat socialista a la presidència del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha avançat aquest dissabte que defensarà el principi d´"un polític, un sou", perquè cada càrrec no cobri més que un salari.

Així s'ha expressat en un acte al costat dels caps de llista del PSOE per a les eleccions del 20-N, just després que el Comitè Federal hagi donat el seu vistiplau a les candidatures. Rubalcaba s'ha mostrat satisfet de les llistes confeccionades i especialment l'esforç fet per millorar la presència de dones: "No vull a les dones al costat dels que tenen poder, vull a les dones amb poder perquè donin més poder a les dones" .

El candidat també ha agraït els esforços dels qui han renunciat a ser alcaldes per poder ser diputats, justificant la seva exigència en què la representació dels ciutadans és un treball que exigeix dedicació les 24 hores del dia.

I a més, ha demanat als candidats que no oblidin que, a més de representar els ciutadans, també representen un partit, el PSOE. "Al partit li devem molt i la seva imatge depèn del nostre treball, els ciutadans jutgen els partits en funció de la qualitat del seu representants", ha dit.

Acord per reduir parlamentaris i regidors

Rubalcaba ha proposat un gran acord nacional per revisar l'estructura de l'Estat, de manera que es puguin reduir i aprimar el nombre de regidors i parlamentaris mentre no es minvi la representativitat ni es fomenti el partidisme.

Rubalcaba ha llançat aquest compromís durant un acte amb caps de llista del seu partit per a les eleccions del 20 de novembre, on ha formulat una altra proposta: "Un polític, un sou", de manera que cap càrrec públic coure més d'un salari de l´Administració.

A més, ha ratificat el seu compromís i el de tots els seus companys de partit en la defensa de les prestacions per desocupació i de la sanitat, l'educació i el sistema públic de pensions.

"Sous innobles" a les caixes intervingudes

També ha criticat l'actitud "esquizoide" del PP per no evitar els "grans sous innobles" d´exdirectius de caixes intervingudes

Durant la seva intervenció davant els cap de llista del seu partit a les Corts Generals, ha considerat que el PP té "a casa" els que podien haver evitat les indemnitzacions milionàries a exdirectius de caixes d'estalvi intervingudes, en al•lusió als governs gallec i valencià.

"No busqueu més enllà, els teniu a casa", els ha etzibat Rubalcaba després d'insistir que no cal "anar tan lluny" i arribar al Banc d'Espanya per regular aquests salaris i indemnitzacions que, per al candidat del PSOE, són "innobles" i generen "alarma social".

Així, Rubalcaba ha criticat que els "populars" siguin "tan libèrrims" en el terreny econòmic i el contrari en el social i que rebutgin que cadascú "es casi amb qui vulgui", o que "les dones puguin decidir lliurement sobre la seva maternitat ".

Una actitud que, segons ell, reflecteix "aquesta cosa tan esquizoide" del PP i el seu "doble personalitat".