Juntament amb les eleccions a França i Grècia, la canceller Angela Merkel té demà el seu propi repte electoral amb els comicis regionals de Schleswig-Holstein, un petit Land fronterer amb Dinamarca, on la seva Unió Cristianodemòcrata (CDU) pot patir un nou cop a les urnes. París, Atenes i també Kiel, capital d'aquest estat federat alemany, són els tres focus d'atenció per a Merkel, ja que juntament amb les sacsejades a l'eix Berlín-París i a la política europea que puguin produir els resultats dels seus socis de la UE, ha de vetllar pels efectes de les regionals en la seva formació.

Schleswig Holstein, amb 2,2 milions d'electors, és la primera de les dues etapes electorals consecutives aquest mes -el 13 de maig se celebren comicis a Renània del Nord-Westfàlia, el més poblat del país-, les dues complexes per a la CDU de la canceller.

A Kiel governa ara una coalició entre la CDU i els liberals, la mateixa que la de l'Executiu de Merkel a Berlín, i els sondejos apunten a un relleu en el poder. Es perfila un empat entre les grans formacions, amb lleu avantatge per a l'opositor Partit Socialdemòcrata (SPD), al qual es vaticina un 33%, un punt per damunt de la CDU.

Als Verds se'ls pronostica un 12%, mentre que els Pirates, formació efervescent en el panorama alemany, aconseguirien entrar a la seva tercera cambra regional -després de Berlín i el Sarre- amb un 8% de sufragis.

A l'FDP, després de diversos importants naufragis en successius Länder, on va quedar relegat a extraparlamentari, se li prediu un 6%, gràcies a la garan força del seu líder local, Wolfgang Kubicki, un crític respecte el líder del partit i actual ministre d'Economia, Philipp Rösler.